Göğüs Kafesi Sıkışması Neden Olur? Göğüs Kafesi Ağrısının Nedenleri

Göğüs kafesi sıkışması neden olur sorusu kullanıcıların sıklıkla sorduğu sorulardan biridir. Çünkü birçok hasta sürekli olarak yaşamaktadır. Bu durum, bazı hastalıkların ya da yaralanmaların belirtisi olarak karşınıza çıkabilir. Bu nedenle göğüs kafesi ağrısının nedenlerini bilmekte fayda vardır. Göğüs kafesi sıkışması neden olur sorunuza cevap bulmak için en uygun çözüm ise doktorunuza başvurmaktır.

Göğüs kafesi ağrısının birçok sebebi olabileceği için doktora gitmek ve doktorun yapacağı tetkikler sonucunda tanı koymasını beklemek en uygun çözümdür. Göğüs kafesi sıkışması neden olur sorusunu soranlar birçok farklı cevap alacağı için doktora gitmek ve göğüs ağrınızın sebebini öğrenmek sizin için en iyisi olacaktır. Peki göğüs kafesi sıkışması neden olur? Göğüs kafesi ağrısının nedenleri nelerdir?

Göğüs Kafesi Sıkışması Neden Olur? Göğüs Ağrısı Nelerin Habercisidir?

göğüs-kafesi-sıkışması-neden-olur
göğüs-kafesi-sıkışması-neden-olur

Göğüs kafesi sıkışması neden olur? Niçin göğüs ağrısı çekilir? Göğüs ağrısı, çeşitli sebeplerden ötürü (hastalıklar, yaralanmalar) göğüs bölgesinde, göğsün tam ortasında hissedilen ağrıdır. Sebebine bağlı olarak bu ağrının şiddeti değişkenlik gösterir. Göğüs ağrısı çeşitli hastalıkların bir göstergesi, uyarıcısı olabilir. Çünkü bu durum çeşitli hastalıkların sonucu olarak görülebilen yaygın bir durumdur.

Özellikle solunum ya da kalp ile ilgili rahatsızlıkların yaygın belirtisi göğüs ağrısıdır. Bununla beraber kaburga kemiklerinin kırılması gibi yaralanma ya da zedelenme sonucunda da bu ağrı hissedilir. Göğüs ağrısı birçok hastalık veya yaralanmanın belirtisi olabileceği için birçok şeyin olası habercisidir. Yani göğüs ağrınızın birçok sebebi olabilir. Esas sebebi öğrenmeniz için yapmanız gereken doktora gidip tanı almanız olacaktır.

1 – Göğüs Kafesi Sıkışması Neden Olur?

Göğüs kafesi ağrısı neden olur, göğüs kafesi sıkışması neden olur soruları kullanıcılar tarafından sıklıkla soruluyor. Zira birçok hasta farklı sebeplerden ötürü göğsünün tam ortasında bir ağrı, sıkışma ya da baskı hissi hissediyor. Bunun çok farklı sebepleri olabilir çünkü birçok rahatsızlığın yaygın belirtisi göğüs ağrısıdır. Göğüs ağrısı, spesifik bir belirti olmadığı için birçok rahatsızlığı olası habercisidir.

Göğüs ağrısının en sık karşılaşılan nedeni kalp problemleridir. Bunlar, kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi problemlerdir. Ayrıca gastrit, hazımsızlık gibi mide ve sindirim sistemi ile ilgili sorunlar da göğüs ağrısına neden olabilir. Çeşitli solunum yolu problemlerinin yanı sıra kaburga yaralanmaları ve eklem iltihapları gibi nedenler de göğüs ağrısına sebep olabilir.

2 – Göğüs Kafesi Ağrısı Neden Olur?

Göğüs kafesi sıkışması neden olur, neden göğüs kafesinde ağrı hissedilir? Göğüs kafesi ağrısının birçok sebebi olabileceği gibi yaygın nedeni kostokontrit olarak bilinmektedir. Kostokontrit, kaburga ile göğüs kemiğinin birleştiği noktada görülen iltihaptır. Bu durum genellikle kostosternal eklem denilen bir bölgede gerçekleşir. Hafif veya şiddetli ağrı şeklinde kendini belli eden bu vakalar, kimi zaman kendiliğinden geçebilirken kimi zaman da tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulmaktadır.

Göğüs ağrısı, sağ göğüs ağrısı ya da sol göğüs ağrısı şeklinde olabilir. Göğüs kafesi ağrısı şeklinde de görülebilir. Göğüs kafesi sıkışması neden olur diye soruyorsanız bu ağrının diğer yaygın sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kaburga kırılması
  • Kas çekilmesi
  • Göğüs kafesinde kıkırdak iltihaplanması
  • Üst solunum yolu, bronşit ve zatürre gibi enfeksiyonlar
  • Akciğer enfeksiyonu ve kanseri
  • Akciğerde arter tıkanıklığı
  • Fibromiyalji

3 – Göğüs Kafesi Yanması Neden Olur?

Göğüs kafesi sıkışması neden olur sorusunun yanı sıra göğüs kafesi yanması neden olur sorusu da hastalar tarafından sıkça sorulmaktadır. Göğüste yanma ve sıkışma hissi ve bu hisse eşlik eden terleme, titreme, nefes dargınlığı ve solgunluk hisleri kalp krizinin ilk belirtileri arasındadır. Bu belirtiler eğer kalp damarı tam tıkanmışsa saatlerce sürebilir. Geçmesi için uzman doktorunuz tarafından gerekli müdahaleler uygulanmalıdır.

4 – Göğsünü Üşütme Belirtileri Nelerdir?

Göğüs ya da göğüs kafesi ile ilgili yaşanan problemlerden bir diğeri de göğsünü üşütmedir. Göğsü üşütmenin birçok sebebi olabilir. Bununla beraber göğsünü üşütme, çeşitli belirtilerle kendini gösterir. Çoğunlukla inatçı öksürük, akciğerde iltihaplanma, göğüste ağrı, solunum kaslarının zorlanması gibi belirtiler akciğer üşütme belirtileridir.

Bu belirtiler görüldüğünde doktora gidilmesi ve tetkik olunması gerekir. Doktorun koyduğu tanıya göre tedavi olunması hastalığın ilerlemesine ve ciddi sonuçlar ile karşılaşılmasına engel olacaktır. Zira akciğer üşütmesi, ilerlemesi durumunda zatürre (pnömoni) hastalığını ortaya çıkarabilir. Bu nedenle tedbirli olmak ve belirtileri görmezden gelmemek gerekir.

Göğüs Ağrısına Yol Açabilecek Hastalıklar Nelerdir?

göğüs-kafesi-sıkışması-neden-olur

Göğüs kafesi sıkışması neden olur? Göğüs ağrısına hangi hastalıklar yol açabilir? Göğüs kafesi sıkışması neden olur diye soruyorsanız eğer göğüs ağrınızı göz ardı etmemeniz gerekir. Bu ağrının altında bir hastalığın yatıyor olabileceğini göz ardı etmemelisiniz. Çünkü birçok hastalık kendisini göğüs ağrısı ile ortaya koyabilir.

Göğüs ağrıları genelde iki farklı şekilde görülür: Birincisi, sol göğsün altında bıçak saplanma hissi; ikincisi, sağ göğüs altında ağrı ve sol göğüs altında ağrı. Bu bölgede görülen ağrılar, sıkışmalar ve batma hisleri kalp rahatsızlıklarına işaret olabileceği için müdahale edilmesi gerekir. Bu ağrının kalp hastalıkları dışında da sebepleri olabileceğinden nedeninin bulunması önemlidir.

Kalp ile ilgili rahatsızlıklar Kalp krizi, anjina, koroner arter hastalığı, perikardit
Mide ve sindirim ile ilgili rahatsızlıklar Gastroözofageal reflü, ülser, mide ekşimesi
Solunum ve akciğer hastalıkları Astım, pemboli, tüberküloz, zatürre
Psikolojik rahatsızlıklar Panik atak, kaygı bozukluğu
Diğer rahatsızlıklar Zona, safra taşları

Göğüs Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

göğüs-kafesi-sıkışması-neden-olur

Göğüs kafesi sıkışması neden olur şeklinde araştırma yapıp bu konudan muzdarip olanlar göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer diye merak ediyor. Göğüs ağrısının tedavi edilmesi için ilk olarak ağrının altında yatan neden tespit edilmelidir. Çünkü bu ağrı, herhangi bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu durumda o hastalık tespit edilir ve hastalığa uygun tedavi belirlenir.

Ağrının nedeni hangi hastalıksa o hastalığa uygun tedavi yöntemi uzman doktor tarafından izlenir. Acıbadem Maslak Hastanesi Göğüs Cerrahisi Klinik Direktörü Prof. Dr. Semih Halezeroğlu, göğüs hastalıkları yaşayan hastalarına en yenilikçi ve başarılı tedavileri uyguluyor. Ekibiyle beraber göğüs cerrahisi alanında çalışmalar yürüten Halezeroğlu, tedavileri ile birçok başarıya imza attı.

Sık Sorulan Sorular

Göğüs kafesi sıkışması neden olur konusu ile alakalı bilinmesi gerekenlere bu yazıda yer verildi. Göğüs ağrısına veya göğüs sıkışmasına birçok durum sebep olabilir. Bunların başında kalp ile ilgili rahatsızlıklar gelse de yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Solunum hastalıkları, sindirim ve mide hastalıkları ve yaralanma gibi durumlar da göğüs kafesi sıkışması neden olur sorusunun cevapları arasında bulunmaktadır.

Göğüs kafesi sıkışması neden olur diye araştıran hastalar, bu durumun birçok sebebi olabileceğini bilmelidirler. Bu nedenle belirtileri göz ardı etmeden doktora başvurmak ve tanı almak gereklidir. Doktorunuz, şikayetinizin altındaki hastalığı belirleyip ona göre bir tedavi yöntemi belirleyecektir. Göğüs ağrısı hakkında sık sorulan diğer sorular da şu şekilde…

1 – Göğsün Ortasında Sıkışma Neden Olur?

Anksiyete ve panik ataklar, göğüs ağrısı ya da sıkışma hissi yaratabilir. Kimi durumlarda, plevrit, zatürre ya da akciğer enfeksiyonları gibi çeşitli solunum problemleri, iki göğüs ortasında ağrıya yol açabilir. Aort yırtılması ya da anjina gibi kalp sorunları da göğüs ağrısı ile kendini gösterebilir.

2 – Göğsüm ve Kalbim Sıkışıyor Ne Yapmalıyım?

Eğer şiddetli bir sıkışma olayı mevcutsa telaşlanmadan uzanın. 112’ye haber verin ve kendiniz özellikle araç kullanarak hastaneye gitmeye çalışmayın. Eğer kalp kaynaklı bir ağrı tespit edilemezse daha sonra gerekli tetkikler yapılarak şikayetin neden kaynaklandığına bakılır ve uygun tedavi yöntemi uygulanır.

3 – Nefes Alırken Göğsüm Sıkışıyor Neden?

Nefes alırken göğsü sıkışanların yaşadığı problem nefes darlığıdır. Tıp literatüründe dispne olarak geçen nefes darlığı çeşitli sebeplerden ötürü karşınıza çıkabilir. Nefes darlığına; astım, koah veya akciğer kanseri gibi akciğer hastalıkları neden olabilir. Sigara kullanımı, kalp krizi ve kalp yetmezliği gibi kalple ilgili sorunlar da nefes darlığına yol açar.

Ayrıca nefes borusundaki tümörler, koronavirüs, bronşit, zatürre, solunum yolu enfeksiyonları, alerjik reaksiyon ve stres de nefes darlığının sebeplerindendir.

4 – Göğsüm Sıkışıyor Nefes Alamıyorum Hangi Doktora Gitmeliyim?

Göğüs sıkışmasının ve göğüs ağrısının birçok sebebi bulunabilir. Çünkü bu durum, birçok hastalığın ve rahatsızlığın yaygın bir belirtisidir. Göğüs kafesi sıkışması neden olur diye soruyorsanız öncelikle doktora gitmeniz gerekmektedir. Göğsüm sıkışıyor nefes alamıyorum diyen hastalar göğüs hastalıkları uzmanına gitmelidir.

Göğüs ağrınızın birçok nedeni bulunabilir. Göğüs hastalıkları uzmanı gerekli tetkikleri yaptıktan sonra sizi yönlendirecektir.